Klubban i bordet.

Det är liksom såhära bara kalas just nu. Jag lever nu, inte i morgon och det är jag som väljer. Jag väljer att ta kontroll över min egen situation och det är bara jag som kan få något att hända ju!

Så nu jävlar bestämmer jag att det ska hända roliga grejer nästa månad, och allt sånt. Men innan jag lämnar april tänker jag också välja att ta mig ett rus för första gången på nästan en månad. Valborg i gruvstaden, fan va roligt vi ska ha grabbar och brudar! 

Låter inte det här som en alldeles superb inställning? Nu jävlar åker vi!

Me live.

Ibland känner jag att livet ler igen. Fler och fler gånger. Jag kommer till allt fler bländande insikter med både professionell hjälp och tack vare det underbara stödet och glädjen mina vänner ger mig. En dag som denna är ett lysande exempel på när livet kanske har känts som mest glädjefull och ljus den här sidan av året.

Min fina Ella på min balkong i sitt bästa humör och bikiniöverdel och jag bredvid med solbrillor och en iskall alkofri Carlsberg. Mellan oss har vi dukat upp massor med god mat, lovely musik ljuder inifrån vardagsrummet och solen bara lyser så mycket den orkar på oss den här eftermiddagen och vindarna är ljumma.

Vi pratar, dricker, äter, röker, filosoferar om allt och bara gör allt det där som gör livet värt att levas och avnjutas. No worries. Då log jag inombords. På riktigt. Det var länge sen, och det värmde. Vad gjorde jag utan dig min Ella.
Och framför allt, vad gjorde man utan dessa hinder och utmaningar vi utsätts för här i livet, när vi nöjda känner att vi är på väg att ha klarat av dom och sedan nöjt kunna luta sig tillbaka, le lite finurligt och säga: Jag lever. Nu.

Jag försöker.

I have lost the will to fly
With broken wings I can´t even try...



Men kan man få pingviner och humlor och flyga så... man lär väl försöka?

Vad gör jag på jobbet egentligen?

Inte vet jag om några av er där ute undrar hur mina dagar på jobbet som journalist kan se ut, men jag tänkte i alla fall som ett led i ett lättsammare inlägg dela med mig av en helt vanlig dag.

Eftersom jag både fungerar som multireporter (där vi gör research, intervjuar, fotar, behandlar bilder, skriver och redigerar våra artiklar) och nöjesredaktör så alternerar jag mellan dessa två. Ett krävande men otroligt roligt jobb!
Jag börjar morgonen med att kolla av min mail och svarar på dessa, sedan följer ett morgonmöte där vi planerar nästkommande tidning. Därefter läser jag tidningen och det är efter det som det kan skilja sig lite.

En kostutredning för skola och omsorg som är beställd av Avesta kommun är klar och jag tar del av dessa 30 sidor som kommit via kommunposten, läser igenom den, granskar och ringer berörda parter för en intervju. I det här fallet bildningsstyrelsens ordförande. Skriver sedan ihop en artikel med nyhetsvinkling.

Tar emot material till en förhandsnotis om Ulla Skoog som kommer till Avesta teater med en ny show, skriver lite igen. Funderar samtidigt på veckans krönika som ska skrivas till varje fredag och ska ligga på nöjessidan. Jag bestämmer mig för att skriva om lite rock n' roll. Blir helt ok i slutändan efter lite hårslitande och ändringar.

Får handlingar på mailen från kommunens diarium om en kvalitetsredovisning som gjorts för läsåret 2008 för Avestas skolor och förskolor. Går igenom dessa 40 sidor och försöker hitta något avvikande. Resulterar i en längre notis där jag samlat det jag anser är mest intressant för läsarna.
Redigerar nöjessidan, lägger in hitlista, biotips och eventuellt något helgtips om evenemang som kommit på min mail. Detta tar x antal timmar och färdigställa.

Emellan dessa arbetsuppgifter ringer telefonen kontinuerligt med tips, prenumerationsfrågor och eventuell feedback. Tja det räcker väl för idag? Vid den här tidpunkten är det dags för hemgång, en helt vanlig dag alltså.


Respect yourself sister.

En bländande insikt: Det är viktigt att respektera andra, men allra viktigast är att respektera sig själv! Man kan inte sjunka hur lågt som helst och kräla för någon/något, utan att man kränker sig själv. Det funkar liksom inte. Så är det. Fan vad lätt det är och glömma det. Hur kan jag ha tappat bort en sådan viktig punkt i livet?

Saker och ting kommer till en verkar det som, allt i sinom tid. Word.

En process.

Det går inte en dag utan att jag tänker på min blogg. Problemet är bara att jag inte vet vad jag ska skriva. Det jag just nu känner inom mig går nog inte att formulera i ord. En transformationsprocess. Ni vet när kycklingen blir en höna, eller när en orm ömsar skinn. Eller kanske när en larv blir en puppa som blir en fjäril? En svan som ska bli en ännu vackrare och stoltare svan? Ni fattar.

En sådan process tar tid och jag lovar er att när det här är klart kommer jag stå längst upp på toppen med vinden i håret, armarna utsträckta, känna vidunderlig lycka, trygghet och tillfredsställelse och bara vråla så stämbanden rasslar: I fucking made it!!!

Jag lovar.

Scary.

Veckohoroskop - vecka 14

Detta är en extremt dynamisk och intensiv period för dig mentalt, och dina tankar kretsar kring din egen identitet och på hur du relaterar till de människor du känner mest för. Det kan lätt bli lite överväldigande, men du kan också komma att uppleva att du får en bländande insikt som klargör för dig vem du är och vart du är på väg i livet.

Efter en tids självanalys finns det inte längre något som står i vägen för en öppen och berikande relation, inte bara känslomässigt, men också som vän. Du upplever också en period där arbetssituationen och förhållandet till kollegor förbättras avsevärt. Ekonomiskt kan du nu ta initiativ som på sikt för dig framåt och ger dig mer att röra dig med.



Kunde inte hålla med mer. Punkt. Då vet ni.

RSS 2.0