Nu tänker jag sura lite faktiskt. Knappt n...

dsc03260 (MMS)

Nu tänker jag sura lite faktiskt. Knappt några kommentarer idag heller... Jag SER ju att ni är inne och läser. Skärpning nu.


Jobbet på annonsbladet i sandviken är mitt...

dsc03258 (MMS)

Jobbet på annonsbladet i sandviken är mitt! Woho! Jag och Nicke firar storslaget ikväll! Så glad att ord inte kan beskriva.


Ibland bara släpper kontrollen.

Det är som det är, och det blir som det blir, försöker jag konstant intala mig hela dagen i dag. Men ändå finner jag mig med nervösmage, halsbränna och dallriga ben. Det är SKITJOBBIGT och behöva erkänna att jag har svårt att slappna av och vara i nuet just nu. Hur det än är kan jag inte påverka så mycket just nu, utan antingen ligger det i andra människors händer och val eller så ligger det i vetenskapen.

För och tala klarspråk så inväntar jag lingonveckan, ett besked från ett jobb jag sökt och gäääärna vill ha, och så väntar jag på att Uppsala akademiska ska höra av sig angående genetiktestet. För och få häva ur mig detta en gång för alla: JAG BLIR GAAALEEEEN! En stund i alla fall. Om ett par minuter ska jag lugna ner mig igen. Det har jag bestämt. Men nu - ut och rensa tankarna och titta på träden en stund.

Ska hålla hjärtat och sinnet öppet i dag - måste. Vill. Kan.

Drog ett kort ur min guldiga änglapåse som...

dsc03247 (MMS)

Drog ett kort ur min guldiga änglapåse som jag fick av bettan i present... Och jag tycker att denna var exakt vad jag behövde idag. Observera den mäktiga och vackra illustrationen. Idag är en lugnare dag - tack för det. Ska älska Nicke och livet nu, bästa sättet för och ladda inför nästa utmaning. Tack sofie för dina fina ord.


Ett litet brev.

Mitt i all glädjeyra har vår son rusat in i mina tankar med full fart, igen. Ett brev landade på dörrmattan igår från Uppsala akademiska sjukhus. Hjärtat stannade. Genetikresultatet har kommit och vi är kallade till Uppsala. Domen är här. Eller är det en dom egentligen? Kanske bara lite information, bra och veta, eventuella risker och annat relaterat till vår situation. Kanske kan de berätta varför det hände?

Men samtidigt vill jag inte åka. Måste vi? Varför skickade de inte remissen tillbaks till Gävle sjukhus, som hon där sade? Det vibbar i mig för att vi måste ner dit igen. Tankarna kring vår son har återkommit med full kraft. Jag hoppas innerligt att han någonstans känner hur mycket vi saknar honom och älskar honom, även om vi inte valt att begrava honom (än.... tankarna går fram och tillbaka. Finns orken?). Han har det bra på sitt moln och leker med Nickes katter som passerat.


Men bara tanken på att vi aldrig kommer få hålla vår son eller lära känna honom smärtar något så oerhört. Orden tar slut. Varför?

In motion at gymet. Skönt och röra lite på...

dsc03242 (MMS)

In motion at gymet. Skönt och röra lite på flärret lite. Efter allt fika och alla drinkar - men hey, man lever bara en gång! Fortsätta göra av med stress nu... Kan behövas.


Lite tv-mys i soffan med nya filten, te oc...

dsc03241 (MMS)

Lite tv-mys i soffan med nya filten, te och mörk choklad. Och så Nicke bredvid mig förstås. Lite avkopplande omväxling till 30-årspartajet i lördags. Huj vilka underbara vänner och familj man har! Vilken fest, vilken natt, vilka minnen. Och vilka gåvor! Nu är det bara och försöka slappna av, se framåt och anta alla utmaningar som nu står framför mig!


En fantastisk start på dagen måste jag säg...

dsc03231 (MMS)

En fantastisk start på dagen måste jag säga! Resultatet av morgonens frukost på säng med tillhörande bakelse - rulltårta med grädde som jag och Sid Delade på. Han vill ju oxå fira när mamma fyller tant! Eller jag menar - vuxen, hi hi!


Här är mitt liv!

30. 30? På riktigt? Jag tyckte ju nyss att jag fyllde 20! Minns det som i går ju. Va fan hände kan man ju undra... nyligen satt jag ju på min rangliga, blå kontorsstol vid mitt vita laminatskrivbord hemma på Västra nygatan och poppade Ice MC, ritade, och väntade på att fritidsgården skulle öppna. Så jag kunde tjuvröka förstås. Så naiv jag var, som inte trodde att mamma fattade nåt... hä hä.

Kuskade buss till skolan och längtade tills jag fyllde bolagsmyndig. Tills dess fick syrran handla åt mig - men aldrig ojämna tal. Det sitter i än. Sex eller åtta stycken, så enkelt var det. Så antingen lagom full - eller pruttfull. Jag valde oftast det sista. Hmm. Så varje gång jag nu står på bolaget blir det alltid jämna tal, det kan man väl "tacka" syrran för gissar jag.

Sedan man fyllde 20 har man hunnit handla på Apoteket röda näsan ett par gånger, ja. Hur många vill jag inte ens veta. Men allvarligt, 30? Jag KÄNNER mig inte ens som 30! Jag känner mig som... 26, 27 på sin höjd! Det killas lite i bröstet och jag kan inte bestämma mig om det är ångest eller en känsla av förväntan. Återstår att se i guess!

Många viftar bort "det här med att fylla år. Äsch, inte ska väl jag! Inget märkvärdigt inte..." Tro FAN det är märkvärdigt! Jag fyller fan jämnt och jag tänker vara glad som ett barn åt det - i slutändan, trots allt. Det är ju roligt med paket, fest, gäster (eller kunder, som min systerson uttryckte sig på sitt kalas nyligen...), god mat, gott fika och minnen värda att sparas i en guldlåda med hänglås. Som man kan plocka fram en sisådär... tio år senare? So join me!

TIO ÅR i korthet - så gott det går. Orkar du? :)
Får gå på bolaget, festar loss, går ned 18 kilo i vikt och börjar träna, får träningspsykos och tvingas sluta. Tillsammans med ungdomskärleken Magnus och flyttar in i hans lägenhet mitt i Hedemora. Jobbar på SJ. Jobbar på telia som innesäljare. Jobbar som stationsvärd. Har tre mer eller mindre skruttiga bilar som jag uslas med. Flyttar till Motala och läser till journalist i två år. Flyttar till Hedemora igen. Fyller 25. Jobbar på Södra Dalarnes tidning. Åker till Miami, USA. Flyttar till hus med Mange. Går upp i vikt. Skiter i det. Krisar över jobb. Flyttar till sthlm för att jobba på Aftonbladet. Flyttar hem. Reser till Malta. Blir rastlös och arbetslös. Krisar igen. Går ner i vikt. Renoverar. Flyttar till Älvdalen och jobbar som copywriter på turistkatalog. Flyttar därefter till Uppsala och jobb på Upsala nya tidning. Träffar nya vänner och vill inte sluta. Ryggen går sönder. Krisar lite igen. Flyttar hem och får jobb på Avesta tidning. Saker och ting lugnar ner sig. Mange gör slut. Krisar mer än någonsin. Flyttar till eget. Söker hjälp. Festar mer än någonsin. Raggar. Hittar mig själv och ett nytt liv. Bränner ut mig på jobbet. Bilen går sönder. Hittar strålen i mitt liv på nätet, Nicke gör entré i mitt liv och jag undrar hur jag överlevt nästan tio år utan dessa känslor. Köper ny bil. Blir kär. Frilansar. Flyttar till Hofors. Blir mer kär. Blir gravid. Missen Sid gör entré i vårt liv. Förlorar min son i magen. Krisar. Bearbetar och flyttar till nytt med Nicke. Trivs med livet. Börjar jobba på Gefle dagblad. Njuter av sommaren med Nicke. Hittar nya vänner. Blir friad till och är nu lyckligare än någonsin. Siffran 30 gör entré i mitt liv.

Och här är vi nu! Jag ångrar inte någonting. Det är inte min stil.

Man blir ju alldeles rörd av allt firande ...

dsc03230 (MMS)

Man blir ju alldeles rörd av allt firande vi fått i samband med vår förlovning! Idag damp det oxå ner ett fint kort i brevlådan - så glada vi blev! Fin middag blev vi bjudna på igår med hos Nickes föräldrar där det bjöds på äkta champagne till fördrink. Inte illa! Som grädde på moset fick vi ett fint smideshjärta att hänga i fönstret, som present. Jag är rörd - oh happy days!


... och så friade han.




Jag älskar dig så det gör ont - mer än universum är stort - superduper.
Vilka överraskningar vi än må stöta på i livet så är det ok, för jag älskar dig.



<3  Till min finaste rakas: <3


Firandet av vår dag har börjat! Och såhär ...

dsc03203 (MMS)

Firandet av vår dag har börjat! Och såhär kommer det se ut hela härliga soliga höstdagen. Nicke hjärta Therésa. Man vore ju idiot om man klagade på livet nu...


Starka & snygga jag!

Ibland är det så man börjar gråta av lycka för att ens positiva inställning och anda fastnar på andra... till och med till den milda grad att man är värd och hamna i texten på någons blogg. Oavsett när, var och hur allt underbart i livet sker så finns det så jäkla mycket och le åt - så nära en.


"...Och jäklar vad jag är modig under tiden!
Du är en källa för inspiration, starka, snygga kvinna! <3
"



Mina ögon tårades när jag förärades dessa ord. Hur ska jag någonsin kunna tappa hoppet om att jag är värd allt gott här i livet, när någon annan tycker att man är en inspirationskälla även. Oj. Det här lever jag på länge! Tack Isa. <3


För och fortsätta i kärlekens tecken så närmar jag och Nicke oss ETT år tillsammans i helgen! (Vi tänkte i alla fall fira då eftersom jag jobbar måndag den 6 september då det egentligen infaller) Kan ni förstå?! Det kan inte jag. Det känns som i går vi trevande möttes på OK-parkeringen i Hofors, söndagen den 6 september efter att ha pratat nästan två månader över nätet.

Det känns som i går vi vidare åkte till Korsån för vår första dejt med öppen eld, lite vin och närhet. Det sade bara PANG! så var jag kär. Det kan gå på ett par timmar - jag lovar. Och jag ångrar inte en sekund. Otroligt att det kunde bli så bra - jag kommer alltid förundras att jag kunde hitta någon som faktiskt orkar med mig. Men så är jag ju en fining också. Eller hur var det? Hi hi!



Ett år sedan. På lördag - tillbaks till Korsån och återuppleva första
dejten med bubbel, badtunna och stjärnhimmel.

Utsikten genom mitt fönster. Här sitter ma...

dsc03201 (MMS)

Utsikten genom mitt fönster. Här sitter man många eftermiddagar och funderar, drar sig i läppen, stirrar på träden, soptunnorna och undrar vart livet ska leda en. Jag måste ju försöka tro att det ska leda mig till jobb, pengar och en lycklig familj. Tills depp tänker jag vara tacksam över allt jag NU har i mitt liv! För det finns Mkt och glädja sig åt - om man bara inte tar det för givet. Många är så inställda på att gnälla och belysa vad de saknar ist för att göra tvärtom. Ok, du har ont nånstans? Men var har du INTE ont? Till exempel. Åh, jag har inte det och det. Nej inte jag heller men jag skissar iaf på en plan för hur jag ska nå dit. Många insikter avslöjades idag minsann.


RSS 2.0