Mat och sånt.

Den här veckan har Sam börjat få smakportioner av HIPP risgröt - typ på två matskedar vatten. Och han gillar det verkligen! Och det var nog på tiden för han formligen slukar mjölk i alla dess former nu och ser intresserat på när vi stoppar saker i munnen.
 
Har liksom inte brytt mig eftersom jag ammat. Men nu har han smakat på både äpple, melon, lite rån och idag premiär för ett par teskedar Ellas kitchen jordgubbspuré med äpple. På slutet blev han nästan förbannad när det inte kom mer snabbt nog. Haha!  det går framåt! 

Förändringar.

Igår jobbade jag min första arbetsdag efter mammaledigheten. Många tankar men ändå trevligt att möta vuxna människor och få göra det man är bra på igen. Med pumpen i handväskan hoppades jag att det skulle funka att lösa det mest akuta amningsbehovet under dagen.

För ammar gör jag fortfarande. Men från och med igår delammar jag väl då kan man säga. Eftersom jag jobbar lite i sommar. Måste ju eftersom Nicke ska vara pappaledig litegrann och uppenbarligen inte kan amma... känns lite sorgligt ändå med tanke på att amningen funkar så himla bra. Men jag måste ju släppa mitt lilla guldkorn även till den längtande pappan som också vill känna sig värdefull. Jag må ha guld i tuttarna men han har desto mer kärlek.

Så jag satsar på morgon, middag och kvällsamning. När jag inte kan vara på plats så pumpar jag. Så får det bli. Produktionen måste ju ner. För att sitta på jobbet med läckande tuttar och mjölkstinn blick blir ingen glad av.

Det känns också bra att Sam verkar trivas med flaskan och ersättningen. Satt och tänkte på Egil... när han var ett halvår åt han välling, gröt och små portioner mat. Så det kan vara. Olika. Och lilla Sammis som inte ens har fått smaka på gröt än. Skynda långsamt. Köpte dock HIPP risgröt idag - så spänningen stiger! Och förra veckan fick han suga på ett äpple, en bit honungsmelon och ett hörn av ett rån.

Blir en rolig era det med - och som förra gången sörjer jag redan att amningen tar slut på ett sätt. På ett annat vis ska det vli skönt att slippa stressen över att maten bara finns hos mig. Jag blir mer frisläppt. En glad mamma ger glada barn! Och nog fan är jag duktigt nöjd med min amningsinsats ♥ Sam har fått den bästa starten i livet. Och på lördag blir det namngivning. Kärlek. Livet tar fart!

RSS 2.0