Är det inte skoj så säg?

Ibland tar livet oväntade vändningar, and I like it! När jag slutar att avsky ensamheten, kommer sällskapet. När jag slutar söka spänningen, kommer den av sig själv. När jag slutat gråta, kommer glädjen. När alla träden flyttat sig, kan jag äntligen se skogen.

När jag äntligen hittat tryggheten i mig själv, kommer allt annat av sig själv. Som ett litet brev på posten. Fy fan va exciting!

Jag som krönikör.

Jag jobbar ju som bekant också som nöjesredaktör och sitter här på jobbet och bossar över det. Försöker åtminstone. Hittills har det i alla fall gått bra, och i arbetsuppgifterna ingår också att en gång i veckan publicera en krönika som har något med ämnet och göra.

Tänkte faktiskt här på bloggen nu publicera min senaste krönika som kom ut i blaskan i fredags. Mycket nöje! som man säger och jag är öppen för all form av feedback.


Kolla när jag talar digispråk!

Hur i hela världen kunde fenomenet blogg bli så stort? Det går liksom inte in i mitt huvud riktigt. På vilken nyhets- nöjes eller fansajt man än surfar in på, finns det bloggar.

Tydligen har det blivit en extremt långdragen innefluga att allas tankar och åsikter nu ska sättas på pränt. Alla ska tycka något, alla ska skälla på något eller skriva en stackare på näsan. Ingen verkar heller ta hänsyn till att alla dessa inlägg faktiskt sparas och registreras på diverse sökmotorer, eller i någon annan ficka djupt inne i cyberspace. En gång skrivet, alltid skrivet liksom.


Vad hände med integriteten och tjusningen med att få vara lite hemlighetsfull? Vad hände med de gamla hederliga dagböckerna som jag i alla fall använde mig flitigt av under 90-talet?

Självklart skäms jag lite extra mycket när jag måste erkänna att jag själv också bloggar. För min del var botten nådd när jag för någon vecka sedan träffade min syster på ett födelsedagskalas, och då hade bloggat om en incident jag tyckte var extra rolig.

När hon var på väg att åka hem ifrån kalaset, hasplar jag ur mig: Har du spanat in min blogg i dag förresten? Det hade hon inte och hela grejen kändes, i efterhand, extra pinsam när jag tillägger: Ska du läsa sedan eller ska jag berätta nu?


Hur tänkte jag där egentligen? Klart som sjutton det är roligare att få berätta en rolig story in real life som det heter på internetsspråk, ansikte mot ansikte och få garva ihop och spela av den andres reaktion när man når slutpoängen. Nej, nu ska vi tydligen inte komunicera alls längre.

Så min syster åkte hem, läste inlägget och skrev en kort kommentar intill bloggen istället. Hur kul blev det då? Snacka om antiklimax.


Nu ska vi blogga, chatta och hålla kontakten via Facebook, communitys och annat trams istället för att hålla liv i hur vi faktiskt borde umgås. I verkliga livet.

Visst har det sitt lilla nöje att få surfa omkring och spana in vad folk pysslar med via internet, men det är när vi nu för tiden tvingas hålla koll på vännernas bloggar, för att få reda på vad som händer i deras liv som det känns lite urspårat.


Att ta upp telefonen och ringa, höra den andres röst och snacka ett tag finns nästan inte på världskartan längre. På sin höjd att man skickar ett sms. Och svarar inte personen i andra änden på meddelandet, nöjer vi oss med det.

Tänk vad mycket roligt vi går miste om när vi så sakteliga vaggas in i en lat, digital värld där vi så småningom inte behöver anstränga oss ens. Mig själv inkluderad. Skulle inte förvåna mig om vi om några år sitter och skålar med varann via webkamera, istället för att faktiskt träffas på fest.


Håll med om att det här är riktigt pinsamt! Vart är vi på väg egentligen? Ursäkta språket, men den här jävla digitala åldern har gått för långt!


Zzz...

Igår var det Kristi flygare och majoriteten av svenska folket njöt av en ledig dag. Vad gjorde jag? Jobbade. I dag njuter befolkningen av att ha tagit ut en klämdag efter den röda dagen. Vad gör jag? Jobbar. I helgen är typ alla lediga. Vad gör jag? Jobbar.
 
Det är nästan på gränsen till politiskt okorrekt att gnälla på sitt jobb i dagens läge, men nu måste jag faktiskt erkänna att jag är lite trött. Det kommer och går, och nu kom det just... klockan är iofs 9 och jag fick en flygande start genom en försovning. Alltid lika roligt. Inte.

I löve my job, men tröttheten gör en väldigt väldigt sinkad. Apropå sinkad så känns bloggen också lite efter just nu. Yeah well.

Inspirationen flödar.

For every break I make, I take two steps back
Confused and determent I force myself ahead

My loneliness Is all that now is walking beside me
Reality is my only true friend, and something I know never will leave

Trying to escape my reality as it comes closer
How can you hate something that´s so real?

Hard not to hate yourself
The reflection of my old self Is laughing in my face
Please let me escape


Lost myself somewhere on the way
What am I worth? Who am I know?

A constant fight just to hold my head up
Excusing myself for not embrasing life


Who will ever know that I walked this earth
 If I don´t seem to make any impressions
Walking slowly on my path with my reality already to close

Lyrics: Therésa Hongisto

Jag som granne.

Jag tog mitt ansvar som granne i natt. Ja, i natt. Efter att äntligen ha luskat bort de sista grubblerierna ur skallen lyckades jag äntligen somna någon gång efter klockan ett. Runt två vaknar jag av att det skramlar till hos grannen nedanför. Till saken hör att jag också är extremt lättväckt nu för tiden.

Försöker somna om, men vaknar senare ur slumret av att dåren drar på Björn Rosenström, av alla äckliga artister, på HÖGSTA nivå. Kollar på klockan: 03.35. Är bruden allvarlig?! muttrar jag med min nattröst. Hon har vid ett flertal tillfällen poppat musik vid helt idiotiska tillfällen men jag har varit sjyst och tolerant, och ignorerat detta.

Men just den här natten går gränsen för vad jag pallar så jag river förbannat åt mig morgonrocken, låser upp dörren och traskar över den iskalla loftgången, nedför spiraltrappan och ringer på dörren (OCH knackar). Hon öppnar, det stinker alkohol.

"Alltså seriöst?! Klockan är fyra en TORSDAG. Sänk musiken, annars ringer jag fan polisen." häver jag ur mig med händerna i fickorna när bruden öppnar.
"Oj, förlåt... jag ska sänka. Men asså, du hade bara behövt säga till..." muttrar bruden när jag är på väg och vända på klacken för att gå hem igen.
Innan hon hinner dra igen dörren vänder jag hastigt tillbaka och hon stannar upp.
"Ja men alltså, jag har absoluut ingenting emot att du spelar på helgerna. Men snälla, det är tooorsdag och jag ska upp och jobba!"  vräker jag ur mig och stirrar på henne.

Hon ber om ursäkt flera gånger samtidigt som hon upprepar att hon ska sänka. Jag skrämde säkert skiten ur henne, men hon gjorde i så fall desamma på mig när jag låg där under täcket i värmen.

Vem fan har sagt att jag är en vanlig svennebanan som lägger locket på, jag är en galen finne. Word.

Secrets revealed.

Secret single behaviour: Käka knäckemacka i sängen. Pilla med naglarna i soffan. Ta en ny rulle toapapper men inte sätta den på hållaren, och låter den gamla hänga kvar i typ... en vecka. Stirra på gamla intorkade ringar på bordet efter en grogg som infann sig för ett par helger sen. Torka upp? Orka. Äta överblivna chips en tisdag kväll halv tolv. Prova kläder du har liggande i garderoben och inte burit på säkert fyra år, men måste testa bara för och kolla OM det fortfarande funkar. Läsa gamla dagböcker, få ångest och gråta en skvätt. Läsa gamla sms, få mer ångest och motvilligt radera efter lite analyserande. Med mera, med mera, med mera.
Har du nå roliga behaviours? Fniss.

All me.

My head is freaky, but I like it.



RSS 2.0