Saxat.

Vill skriva klart min bok Kärlek existerar inte på webben. Hur ska jag få disciplinen. Solsken i dag var underbart. Känner en fantastisk ynnest över min underbara make, vilken jävla tur att du kom just där. Hur hade jag orkat livet utan dig? Overkligt att jag burit och fött tre barn. Två nära och den tredje omsluter våra hjärtan. När kommer sommaren? När hamnar jag på min första fest efter graviditet och amning? TIll sommaren även det?

Jag fick vårkänslor i dag. Kändes konstigt. Nästan som pirr i magen. Att tjäna en slant på en självskriven bok vore inte så dumt. Det här med PR kan nog jag bli jävligt bra på. Måste bli oumbärlig på Wordpower så jag får fast anställning där. Längtar till kiropraktorn på torsdag. Jisses vad Sam kan skrika högt. Finns det en utbildning för att bli headhuntare, fast från andra hållet?

Saxat ur min kvällsmosiga hjärna.

Rutiner.

Våran vardag med Egil har krävt rutiner. Stenhårda rutiner. Inte läggas senare än åtta på kvällen, från det att Bolibompajingeln drar igång på tvn är det nedvarvning som gäller. Vi har alltid kunnat planera vår egna tid efter Egils tider, rutiner och behov.

Nu är det ju lite annorlunda. Vardagen har vänts lite upp och ner i och med Sams magont och skrik i nästan två månader, och inte förrän nu börjar vi få rätsida på detta tack vare (?) mitt mjölkförbud och hans magdroppar som tas regelbundet.
Kan det vilja sig så väl att vi kan börja se lite rutiner för hans del också snart?

Det vore ju härligt och veta när man får ett par timmar över och kan ägna sig åt lite extraarbete. Eller få iordning tackkort från bröllopet. Snacka om nagel i ögat. Bara och hoppas att folk har förståelse för att man halvgapat lite hålögt igenom hela januari månad. Men snart så!

Magen.

Ok - det verkar som att magdropparna gör verkan efter att vi på inrådan av läkaren på BVC i onsdags på åttaveckorskontrollen tagit dropparna regelbundet. Tydligen måste man göra så för att få fullgod verkan. Jag trodde det var mer som nässpray, att ta vid behov typ.

Detta i kombination med att jag slutat slarva med mitt förbud för mjölkprodukter tror jag gjort susen. I vilket fall så är Sam mycket lugnare, sover längre sträckor. Nästan tre timmar åt gången. Gigantisk skillnad mot början på veckan då det var konstant amning och tiominuters sovningar... och en hysteriskt trött mamma. En ledsen och frustrerad sådan. Mest för Sams skull. Att inget dög.

Det känns som att han ammar mer intensivt. Skönt.

Magont.

Jag orkar verkligen inte skriva egentligen, men jag gör en kortis för mitt klena minnes skull. Sam är snart två månader och har ont i magen.
Idag har jag ammat honom konstant med korta uppehåll för mat, toa och egilkramar, mellan 11-19. Mina tuttar är som urvridna disktrasor och hjärnan är mosig. Så fort han släpper taget så sover han i kanske 5-10 minuter innan han börjar skrika igen. Bara påt´ igen.

Funderingarna har pendlat mellan kolik, mjölkproteinallergi eller om han helt enkelt inte känner att han får tillräckligt med mammamjölk. Men det sistnämnda vore konstigt med tanke på att jag helammar och det är det enda han får. Ju mer man ammar desto mer produceras sade de på amningskursen.

... och med tanke på att han blir lugn, tyst och tröstad av att amma så kan det ju inte vara kolik heller. Så nu utesluter jag all komjölk i den mängd det kan påverka honom. På torsdag ska vi till Bvc med båda killarna där mini ska vägas och junior ska på läkarkoll och 2,5 årskontroll. Lilla stora killen! Får utvärdera läget då.

Sökte bland gamla blogginlägg från när Egil var i Sams ålder men kunde inte hitta några detaljerade uppgifter på hur dagarna såg ut vid denna tid så jag tänker att det var bäst att uppdatera lite på den fronten.

Medelas Calma amningsflaska har vi testat nu fyra gånger tror jag. I torsdags var jag på bio med Bettan, vilket var helt underbart, och matningen hade gått perfekt. Köpt en handpump som jag är supernöjd med! Är otroligt glad att amingen verkar fungera!

Hade verkligen glömt hur första tiden innan rutinerna kickar in, var... hipp som happ, amma på natten, byta blöjor som blir snea med ett trött öga. Amma igen. Vakna tidigt. Och nu har man en storebror som vill mysa också. Summa sumarum, jag gör mitt bästa! Om jag så ska vingla fram på gatan, ha ha! Även om magontet för Sams del tar på kraftera så följer alltid en lugn dag - det vet jag. Even this shall pass. Älskar mina killar!
 
Och den 21/2 drar jag iväg på Dalecarlia Music Awards i Borlänge för sajtens räkning, och det ska bli riktigt roligt avbrott i småbarnslivet. Ska du inte ha en handduk? undrade brorsan när Sam kräktes på min axel. Äh, sa jag, och drog av det med tröjan. Lite så är det nu. Lilla bubblan.

RSS 2.0