Byta liv kanske?

Jag förstår att folk flyr in i pillrens värld när livet blir övermäktigt och både samhällens krav och psykets krav väller över. För nu är det jobbigt. Det är jobbigt att behöva leva med sig själv när både utbrändheten och läkningsprocessen av hjärtat pågår. Det kallas för ångest. Ångest deluxe.

Jag skulle göra vad som helst för att behöva slippa ha det här grå molnet hängande över huvudet på mig dagarna i ända. Att släpa sig upp ur sängen, känna hur ångesten drar i mig över att tvinga sig och göra dagens måste för dagen, släääpa sig till frukostbordet med ångesten bredvid sig, och tvinga i sig en macka som tar dubbelt så lång tid än normalt. Helst av allt skulle jag vilja ge fan i att äta över huvud taget. Men det blir ju ingen gladare av.

Det skulle inte vara några problem för mig att ta till sprit och piller just nu, men det tänker jag inte. För då har jag gett upp. Jag är helt övertygad om att jag snart får må bra igen, för under sorgen ligger glädjen och väntar. Det vet jag. Jag måste bara orka ta en dag i taget, kontrollera dagsformen och försöka glädjas åt det lilla. Jag är så glad att jag har kuratorn, min mamma och min seppo som tar hand om mig. Skulle jag sitta ensam hemma i lägenheten dagarna i ända i dagsläget, vet jag inte vad jag skulle göra.

Värst av allt är att jag inte vet vad jag behöver för att må så bra som möjligt, vet inte vad som mest framkallar ångesten och vet inte vad jag skulle må bäst av att utesluta i mitt liv. Jag kan inte ens komma ihåg när jag var såhär villsen i mitt liv, någonsin. En transformationsprocess gör ont så in i helvete. Någon som vill byta liv med mig?

Myter om sorg.

"Det är inget fel på sörjandes huvuden,
det är hjärtat som är brustet."


Enligt sorg.se finns det sex myter om sorg (i vilken form det nu kan vara):
* Var inte ledsen
* Var stark (för andras skull)
* Sörj i ensamhet
* Tiden läker alla sår
* Ersätt förlusten
* Håll dig sysselsatt


Jag kan ju bara tala om att jag har gjort helt fel.
Försökt hålla modet uppe, hålla mig sysselsatt med alldeles för mycket jobb, försökt ersätta min förlust med något jag trodde var känslor, sörjt alldeles för många gånger i min ensamhet i soffan hemma med tårar rinnande i timmar och försökt visa mig stark för att andra inte ska vara oroliga. Och samtidigt inbillat mig att det då blir bätre.

I detta nu gör jag precis tvärtom. I lugn och ro med min familj. Jag sörjer så länge och är hur ledsen jag vill, jobbet står på paus, försöker må bra NU inte sen (för att jag då befinner sig i en tro att  tiden på något sjukt vis ska läka det åt mig) och visar mig svag för andra om jag inte har energi eller ork att hålla min egen kropp uppe. Hur obekvämt det än kan vara för den som undrar.

Fråga inte hur det är om du inte vill höra sanningen.



Lost?

The only thing that's worse than emptiness
Is when your heart's lost
And the only thing that's worth the pain
Is the price of what love costs


Cause when you think it's all in your hands
That's when it's gone
And you're thinkin' you're invincible
Believe me you're so wrong

Tell me how does it feel to be a fallen angel of love?

Spanar bortåt.

Jag kan fortfarande känna doften av det förflutna och vill verkligen tillbaks. Good times, allt som var bra och allt som gled mig ur händerna. Samtidigt som jag inte kan ge upp om att de goda tiderna står bakom dörrposten och lurar. Det är nästan så jag kan ta på det, jag kan inte ge upp. Jag vill inte ge upp. En bit kvar, men belöningen kommer. Annars vette fan.

Vila.

Jag skulle överdriva om jag sade att det var stabilt, men det är inte heller labilt. Rör mig just nu i periferin och orkar inte riktigt med blogg, facebook och andra sajberkrav som verkar hänga över våra huvuden i dagens samhälle. Kraften till det återvänder säkert.

Jag måste se till att få min egen maskin o funka i första hand känns det som just nu. Jag återkommer.

Själen sover.

"Det syns i dina ögon direkt när det inte är som det ska".   "Ja inte ser du pigg ut, liksom trött". Det är vad jag har fått höra i dag av två vänner. Jag kan bara inte le om jag inte orkar.

Ögonen är själens spegel säger de, och mina ögon brukar inte luras. Har min själ rymt eller har den bara somnat ett tag? En sak är klar, jag måste väcka liv i den igen och försöka hitta min väg tillbaka till glädjen igen. Snart. Snart. För man kan väl ändå inte vara såhär dränerad på energi HELA tiden? Det enda jag kan göra just nu är att be om styrka. Hoppet bär jag alltid med mig.



Fucking freakshow.

Det är nog mer eller mindre konstaterat: Livet är en jävla freakshow mest hela tiden. Men jag börjar vänja mig, om det nu är det man måste göra.
Även en freakshow kan bjuda på några laddningar skratt men också ren skräck. Kanske det som är tjusningen? Oväntat och fullt av överraskningar, på både gott och ont.

När hoppet får tala:

Sprang på den här texten med Aguilera som av en händelse, måste se det som ett tecken. Hade glömt att den existerade ens. Passar mig perfekt som ett led i styrka just nu:

Young girl, don't cry I'll be right here when your world starts to fall
Young girl, it's all right Your tears will dry, you'll soon be free to fly
When you're safe inside your room you tend to dream
Of a place where nothing's harder than it seems

No one ever wants or bothers to explain
Of the heartache life can bring and what it means
 
When there's no one else
Look inside yourself
Like your oldest friend
Just trust the voice within

Then you'll find the strength
That will guide your way
If you will learn to begin
To trust the voice within


Young girl, don't hide
You'll never change if you just run away
Young girl, just hold tight
And soon you're gonna see your brighter day

Now in a world where innocence is quickly claimed
It's so hard to stand your ground when you're so afraid
No one reaches out a hand for you to hold

When you're lost outside look inside to your soul

Vägen är lite suddig.

Jag smälter, smälter, smälter och försöker smälta återigen... det tar tid, och jag kastas hela tiden mellan lycka, förtvivlan, apati, likgiltighet och munterhet. Fruktansvärt mkt upp och ner just nu som synes.
 
Jag vet ingenting, jag vet knappt vem jag är längre. Sekunden efter är jag hur målmedveten som helst och säger till mig själv: "Jag vet preciis visst det, vem jag är. Jag vet precis var jag är på väg och var jag kom ifrån". Men om sanningen ska fram så har jag inte en jävla susning!

Allt får helt enkelt visa sig, för nu orkar jag inte förutspå saker längre. Att famla i dimman känns som ett enklare alternativ för nu.

När orken överger mig.

Vad gör man när för mycket på en gång förändras? Jag har på ett svårt och smärtsamt sätt nästan förlorat en av mina allra allra bästa vänner, inget kommer någonsin bli sig likt i alla fall. Många tårar har fällts. Och som touché på det har min allra bästa och mest underbara granne under mig flyttat. Ibland finns det nog inte några gränser för hur ensam man kan känna sig.

När jag lagom landat i min nya vardagslunk sker en massa förändringar igen och jag tvingas plåga mig igenom ytterligare prövningar. Jag orkar inte med hur mycket som helst. Kan jag inte bara få ge upp nu?

...

If i just walked away, would It change how you feel?
Just turn back the days and take It all back.

So many mistakes, so many lies, so many embraces with false emotions. 
Chase me with your sympathy all you want. 
In the end I still stand alone. Staring in the dark when the pain takes over.

Falling apart without you. With you I just hurt myself.
Life changes and I am a mess.


/T.Hongisto

Tom.

Ja men ge mig ett skott i pannan direkt, så skiter vi i resten. Dåliga nyheter faller som ett stort jävla 900 kilos piano rätt ner i skallen på en, när man minst anar det. Jag vill inte vara med nå mer.

Faith.

Abusing myself trough life

Gambling with my heart

stay or go, feel or let go

A constant fear to see It broken



 

Searching, praying, calling out for that little something

The little piece that seems to be missing

Crying out, screaming out the pain in hiding

Afraid of what´s gonna happen if somebody hears me

Give me strength, give me a sign

Is It the right way to go?




For every whisper, for every hope, for every thought

I´m slowly breaking up inside

The only thing that´s holding my torned soul together Is faith

/Therésa Hongisto


En känsla av blindhet.

Det var då själva fan att det ska vara så svårt att få av sig den här ögonbindeln, så man kan se klart någon gång. Från klarhet till klarhet, har jag både hört och skrivit i mitt eget huvud. Kan vara sant, men kan det inte gå lite fortare?

Tidvis känns det som jag bara fumlar omkring, ramlar ner i en buske... slår mig i skallen, plåstrar om och reser mig igen. River upp armbågen mot en ojämn fasad, svär något så förbannat men hey, denna gång stod jag iaf kvar på benen. Springer in i folk som bara flyttar på mig istället för att hjälpa mig dit jag ska.

För och rensa bland metaforerna har jag blivit träffad av hårda ord och blivit blödande inombords, plåstrat om mig själv och masat mig upp igen. Rivit mig hårt på otacksamma behandlingar och svär för mig själv för att jag är så blåögd, och som om inte det vore nog känns det som att jag bara träffar fel människor som leder mig än mer vilse än in på rätt väg. För att tala klarspråk. Det är fan inte lätt ibland.

RSS 2.0