Och så fyllde han ett.

För ett år sedan, om en halvtimme, kom Sam till världen. Våran lilla gaphals, älskade kakan, finaste Sam. Gladskiten. Rumphasarn. Jag kan inte riktigt fatta hur snabbt tiden har gått!
Vi planerade kalas i vår kvarterslokal här på baksidan som jag och min granne Annica hjälptes åt att pynta igår. Superfint verkligen med banderoller, ballongtema och vimplar! En tårta med Sams söta ansikte på, massa hembakt och ett intensivt kalas med ett litet födelsedagsbarn som till och med hade strössel och grädde i håret. Kan ju inte bli annat när han avslutar det hela med att hiva papptallriken bakom huvudet, ha ha!

Älskade du, tack för att du kom och visade mamma var skåpet skulle stå. Tack för att du har utmanat mig och gett mig starkare tålamod. Jag hade inte varit någonting utan dig och dina storebröder. Äiti rakastaa teitää älyttömän paljon!

Barnvagnstiden.

Det är då ett himla meck med dessa vagnar och barnens behov. Framåt, bakåt, sova, vara vaken. Gå, sitta en stund, skydda mot blåst och komma fram överallt. Jösses. 
 
Nu har i alla fall bestämt oss för att sälja Emmaljungan som fungerat mer än utmärkt som dubbelvagn under snart ett års tid. Men Sam har hux flux börjat rulla och hasa på rumpan som en liten galning. Allt kom för cirka två veckor sedan. Skitroligt verkligen. Men nu har dubbeln bara fungerat när han ska sova. Så fort han är vaken vill han sitta upp och vara med. Måste han ligga rullar han runt. Sitter han i liggdelen kollar han över kanten så till den milda grad att han nästan trillar ur. Danger. 
 
Så - vi måste byta. 
 
Update (december -14):
 
Bytte gjorde vi i november och försäljningen gick jävligt snabbt. Vi gick plus på säljet när vi köpte en singelvagn med syskonsits undertill istället, en Phil&Teds. Funkar super och underbart att kunna ta bort syskondelen när någon av oss har "Bara" ett barn med sig. Eller att kunna använda utrymmet som packåsna. Perfekt när vi shoppar loss på stan. 
Vi har även sålt iväg babyskyddet, Sam sjöng på sista versen i den. Trångt och han ville inte alls halvligga längre. Även det säljet gick rekordsnabbt via Blocket och vi hade tur att hitta en likadan stol som Egil har (Britax Highway) i Storvik. Så svärisarna åkte och köpte den åt oss. Hurra! Så nu är det lugnt i kuren ett år till innan det är dags för Egil att få en framåtvänd stol... puh. Jag bävar. Men hans knän kommer inte tillåta att sitta bakåtvänt längre än ett år till. Han kommer bli ett dragspel.
 
Stoppa tiden! På lördag är det kalas big time i kvarterslokalen där jag och grannen Annica ska pynta loss dagen före - det ska bli så roligt! Bara roligt. Våran lilla kaka fyller ett. Otroligt. Och jag har fått min man tillbaka. Hemma varje kväll. Och snart är det jul - julklappar är mer minimalt än någonsin and i love it. Mer utrymme för kärlek, ro och... maaat! Of course. Kommer väl med åldern. Livet kunde inte vara bättre. 
 

RSS 2.0