Goda råd...

Kära elev i avgångsklassen: Använd solkräm Fick jag bara ge dig ett ord på vägen skulle det var solkräm.
De långsiktiga vinsterna med solkräm har påvisats av forskare, medan resten av mina råd inte står på stadigare grund än mina egna snåriga erfarenheter. Jag ska dig mina råd nu.

Njut av styrkan och skönheten att vara ung. Nej förresten, du kommer ändå inte att förstå ungdomens styrka och skönhet förrän den avtar. Men tro mig, om tjugo år kommer du att titta på bilder av dig själv och minnas, på ett sätt du inte kan föreställa dig idag, alla möjligheter som låg framför dig och hur fantastisk du egentligen såg ut.
Du är inte lika tjock som du tror. Oroa dig inte för framtiden, eller oroa dig. Men kom ihåg att oro är ungefär lika effektivt som att lösa en räkneekvation med att tugga tuggummi.
De verkliga bekymren i livet kommer troligen vara sådant du aldrig ens brytt din oroliga hjärna med, såna som slår ner som en blixt klockan fyra en seg tisdag.

Gör en sak varje sak som skrämmer dig. Sjung. Var inte vårdslös med andra människors känslor. Tolerera inte nån som är vårdslös med dina. Använd tandtråd. Slösa inte tid på avundsjuka. Ibland ligger du före ibland efter.
Loppet är långt och egentligen tävlar du bara med dig själv.

Kom ihåg komplimanger du får, glöm förolämpningar. Om du lyckas, tala om för mig hur du bar dig åt.
Behåll gamla kärleksbrev, släng gamla kontobesked. Stretcha!

Känn ingen skuld om du inte vet vad du ska göra med ditt liv. De intressantaste människor jag känner visste inte när de var 22 vad de skulle göra resten av livet. Några av de intressantaste 40-åringar jag känner vet det fortfarande inte.

Få i dig mycket kalk. Var snäll mot dina knän. Du kommer att sakna dom när dom är sönder.
Kanske blir du gift, kanske inte Kanske får du barn, kanske inte Kanske skiljer du dig när du är 40, kanske dansar du fågeldansen när du fyller 75 Vad du än gör, håll inte på och beröm dig själv för mycket, men var inte heller för kritisk. Hälften av dina val är tillfälligheter. Alla andras också.

Njut av din kropp. Använd den på alla sätt du kan. Var inte rädd för den, eller vad andra tycker om den. Den är det mest fantastiska du någonsin kommer att äga. Dansa. även om du bara kan göra det i vardagsrummet.

Läs instruktionerna, även om du inte följer dom. Läs inga skönhetstidningar. De kommer bara få dig att känna dig ful.

Lär känna dina föräldrar. Du vet aldrig när de är borta för alltid. Var snäll mot dina syskon. Dom är den bästa länken till det förflutna och troligen dom du kan lita på mest i framtiden.

Lär dig att vänner kommer och går men kom ihåg att hålla fast vid dom bästa. Arbeta hårt på att minska avstånden både geografiskt och i huvudet, för ju äldre du blir, desto mer behöver du dem som kände dig när du var ung.

Bo nån gång i en storstad, men flytta innan du blir hård. Bo nån gång vid havet, men flytta innan du blir för mjuk. Res! Acceptera vissa ofrånkomliga sanningar: priser kommer att gå upp. Politiker kommer att luras. även du kommer att bli gammal, och då kommer du att fantisera om att när du var ung, då var priserna rimliga, plitikerna storsinta och barn respekterade de äldre.
 
Respektera de äldre. Räkna inte med att någon annan ska försörja dig. Kanske kommer du att ha sparpengar, kanske gifter du dig rikt, men du vet aldrig när det ena eller andra tar slut.

Greja inte för mycket med ditt hår, för då kommer du att se ut som 85 vid 40. Var noga vems råd du följer, men ha tålamod med vem som ger dom. Goda råd är ett slags nostalgi. Att dela ut dom är som att gräva fram det gamla ur sophinken, torka av det, måla över de dåliga sidorna och återanvända det för mer än det är värt. Men tro mig vad det gäller solkrämen.


The sunscreen song, tolkad på svenska av Rikard Wolff. Såå klockrent.

Partyboat! Eller loveboat?

Nu jävlar har kylan kommit till Dalarna kan meddela. Inte bara att jag hade mössa i morse igen, den här gången fick jag starta bilen och dra på värmefläkten på full fräs medan jag... skrapade rutorna! Jisses, det kändes som vinter igen må jag säga.
Ärligt talat vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. En liten tröst är väl att nu när första frostnatten har varit här så dog väl alla äckliga insekter med den. Myggor, tvestjärtar, spindlar... you name it.

Är för den delen hemma från storstaden, igen. Det var värstans vad ofta på kort tid jag åkt dit nu då? Man kan ju nästan tro att jag längtar tillbaka. Vilket jag INTE gör! Nu skrämde jag mig själv nästan...
Det är roligt att komma dit för ett dygn, göra ett gästspel och sedan komma hem till den lugna vardagen på Lövstigen igen.

Det vankades 30-årskalas och visade sig bli en väldigt, väldigt skojig lördag som spenderades med god mat, sång, dans och dricka på Patricia. Grattis igen Johanna! Det dansades, pratades och festades så till den milda grad att jag tappade alla begrepp. Batteriet i mobilen var slut och jag hade ingen aning om vad klockan var. Till råga på allt så ska ju SÅ KLART jag och Magnus tappa bort varann ett x antal gånger.
Vid ett tillfälle blev jag orolig då han inte hade visat sig på ett tag... han brukar ju hitta rätt. Följde min intuition och lånade en kompis mobil och ringde upp honom. Han stod utomhus med våra jackor sedan en stund tillbaka eftersom vakten tyckte att det nog var dags och gå hem nu. Då var klockan fyra. Var väl lika bra och tacka för sig och dra sig till det mysiga vandrarhemmet där vi hyrt rum över natten.

Efter att ha däckat klockan fem på möran är det ingen underbar upplevelse direkt att med ett ryck vakna upp ur dvalan i det fönsterlösa rummet och inte fatta om det är dag eller natt för att det är så mörkt, om jag är pissnödig eller mest törstig och samtidigt undra vad klockan är. Så klart att vi sov över frukosten. När vi klockan elva checkar ut och jag med väskan stiger ut i höstluften vill jag bara att någon ska skjuta mig. Det kändes som att jag hade återuppstått från de döda.

Det blev en baguette och första bästa tåg hem. Men hey! Det var det värt.

Det var faktiskt exciting!

SCROLLA LITE FÖRSIKTIGT NEDÅT OCH SVARA PÅ EN FRÅGA I TAGET, HÄ VA KUUL! :)

 

 

Fuska inte. Om du är fullkomligt ärlig kommer

horoskopet att berätta sanningen för dig.

Skriv dina svar på ett papper.

Svaren finns nederst på sidan.




 





1. Skriv namnet på någon av motsatta könet.



2. Vilken är din favoritfärg:
Röd, svart,blå, grön, gul?



3. Skriv den första bokstaven i ditt namn



4. I vilken månad är du född?

 

5. Vilken färg föredrar du, svart eller vit?



6. Skriv namnet på en person av samma kön som du.

 


7. Vilket är ditt lyckonummer?

 


8. Föredrar du Sydney eller Brisbane?

 


9. Föredrar du en sjö eller havet?



10. Skriv en önskan (realistisk)


När du är färdig så scrolla




ned...







- - - -











Svar:



1. Du är förälskad i denna person.

2. Om du valde:
Röd = Du är uppmärksam på ditt liv och är full av kärlek
Svart = du är konservativ och aggressiv
Grön = din själ är avslappnad och du lutar dig tillbaka
Blå = du är spontan och älskar kyssar och uppmärksamhet från den du älskar
Gul = du är en mycket glad person och ger goda råd till dem som känner sig nedtryckta

3. Om dina initialer är:
A-K - Du har en massa kärlek att ge i de förhållanden du får under ditt liv
L-R - Du försöker att njuta livet fult ut och ditt kärleksliv börjar snart att blomstra
S-Z - Du kan lida och hjälpa andra och ditt framtida kärleksliv ser lovande ut

4. Om du är född i:
Jan-Mar: Året kommer att bli bra för dig,och du kommer att upptäcka att du blir förälskad i en eller annan helt oväntad
April-Juni: Du har ett starkt kärleksförhållande som kommer att hålla länge och minnena kommer att vara förevigt.
Juli-Sep: Du kommer att få ett riktigt superår, och kommer att uppleva en stor positiv förändring i ditt liv
Okt-Dec: Ditt kärleksliv blir tyvärr inte speciellt bra, men med tiden kommer du att finna din soul mate.

5. Om du valde:
Svart
= Ditt liv kommer att ta en ny vändning, men det kommer att vara till
det bästa för dig och du kommer att vara glad över förändringen
Vit
= Du har en vän som kommer att betro sig fullständigt till dig, och
kommer att göra allt för dig, men du kommer kanske inte att vara
medveten om detta

6. Denna person är din bäste vän.

7. Detta är hur många nära vänner du kommer att ha under
ditt liv

8. Om du valde:
Sydney = Du föredrar äventyr
Brisbane = Du är en tillbakalutande och avslappnad person.

9. Om du valde:
Sjön = Du är lojal gentemot fina vänner och kära, men är mycket reserverad
Havet = Du är spontan och kan t o m lida för att göra andra tillfreds

10. Denna önskan kommer att gå i uppfyllelse, om du sätter denna text under en av dina bilder


Dagens...

... inspiration. Vilken kvinna hon var, vilken positiv livssyn: http://jagefrisk.blogg.se

Det får en och verkligen fundera och sluta gnälla över småsaker. Skatta dig lycklig som har hälsan med dig, och drabbas du av en förkylning så är det fan inte hela världen. Det kan du åtminstone bli frisk ifrån.
Jag tycker från och med nu inte så synd om mig själv längre, lika ofta. Ingen blir gladare av att man gnäller över sådant man inte kan rå över.

Det är en stressad värld.

Det är en stressad värld vi lever i mina vänner. Upp i tid, in med frukosten i hålet i huvudet och kamma håret. Hitta bilnyckeln och komma ihåg mobilen. Skicka in däcket som ska lämnas in på lagning i bakluckan. Just ja, låsa dörren. Stå på pellen och lämna in däcket. Hem för lunch, vila en halvtimme och boka om det där rummet för helgen.

Kollar på klockan och inser att jag är jävulskt sen! Praktiskt taget hoppar ur mjukisarna och innan jag landar hunnit slita fram byxbenen till jeansen så jag landar i dom. Kasta i matlådan i en påse med diverse tillbehör som jag såå klart bara mååste ha med mig till maten. Åh. Ner till däckfirman och få tillbaks det uppfräschade däcket. Måste tanka, åh igen. Piiip säger tankmätaren. Åh, för tredje gången.

Känner hur ögonbollarna börjar rulla inne i skallen när uret står på 13.54 och jag börjar 14, och jag fortfarande inte har tankat. När jag dessutom inser att jag bokat en intervju en bit UTANFÖR avesta 14.20 får jag lite halvpanik. Men ingen fara, du hinner. Ta det bara lite easy. hör jag mig själv säga.
Lugnt och sansat plockar jag fram pengarna och knappar in koden. Upp med tanklocket och i med munstycket. Tank, tank, tank. En annan bil parkerar intill mig och ser även han jävligt stressad ut. Studsar från kodmaskinen till pumpen och trycker även han in munstycket för och snabbt som fan tanka. Ett ont måste när man har bråttom och har planerat dåligt.

Står och stirrar på de tickande siffrorna när jag hör schaaaabraaak, kaadoonk, skriiitch, tvääärniiit.
Vad faaan!!! hör jag mig själv skrika där bredvid bilen och kastar huvudet mot grannbilen. Tror du inte den stressade idioten är så jävla stressad att han kör iväg med munstycket kvar i tankhålet! Mahahahaha! Jag kunde fan inte hålla mig utan skrattade öppet och skakade på huvudet åt karln.
Ut kliver han, kliar sig huvudet, muttrar där vid tanklocket och pillar lite på slangen som nu saknar sin andra halva, medan ungen i baksätet stirrar som en fågelholk på pappan och dunkande mix megapol smiter ut genom den halvöppna dörren.

Har aldrig sett på maken till action i Hedemora, mitt på blanka dagen. Det sista jag såg var att han desperat sprang in i butiken med munstycket i högsta hugg. Men va fan trodde han, att han skulle kunna laga det? Som sagt, det är en stressad värld vi lever i...



Ritsch ratsch fili bom bom bom...


Apropå guldkorn...

Apropå guldkorn... även fast man är fattig som en kyrkråtta, de flesta av oss, såhär dagarna innan löning så vill man ju kanske fånga dagen och göra något trevligt, roligt, mysigt, skojigt, lugnande eller vad du nu tycker.

Har du däremot lite brist på fantasi i läsande stund? Jag hjälper dig! Skickar med lite tips på vad du kan hitta på när du känner att du vill hitta på något. Jag vet själv hur det är när man bara sitter där och ser dagen passera... Speciellt när dagarna på hösten är så vackra med solen som lyser på löven.

Bara man ger det en chans kan man upptäcka hur enkelt det faktiskt kan vara!

Livets små guldkorn;
Ut och plocka vackra löv som du sedan kan pressa och kanske rama in eller använda som bordsdekoration...

Spela sällskapsspel med några du tycker om och drick gott te

Gå på promenad. Känner du någon som har hund? Fråga om du får låna honom/henne någon timme!

Ta en cykeltur

Ha Myskväll med film och popcorn med vänner eller familj. Finns alltid någon som sitter på en film man inte sett, eller har sett för länge sen som man gärna ser om...

Ta en loppisvända. Även fast du bara har en tjuga kvar så kan du faktiskt hitta fynd!

Skriva brev! Hur länge sen var det inte du skickade ett handskrivet och personligt brev till någon?

Ta med en termos hemgjort kaffe eller te och ta dig ut med någon. Eller ensam för att rensa tankarna. Kanske med lite musik i öronen?

Gå till biblioteket! De har hur mkt som helst man kan låna, gratis! Bra böcker, filmer, gratis internet, cd-skivor... Inte alltid jag tänker på det ärligt talat.

Pyssla med vad du har att ta av hemma! Plocka lite höstblommor, baka en kaka med enkla basingredienser eller rensa ur det där skåpet du länge längtat efter att få plats i. Samla ihop det du inte vill ha kvar och skänk till loppis med välgörande ändamål

Lyssna på musik och bara njut av att ligga still i soffan och titta upp i taket...

Titta på foton/ta foton... eller gör en liten filmdagbok om hur du mår kanske!

Bjud hem vänner på knytis och lek Scharader!

Godistestarkväll. Många butiker har superbilligt godis för 5-10 kronor, bland annat euroshopper på ica.

Lägg pussel.

Gå på loppis

Rita! Inte ofta man hinner med och ta sig tid för och ge den kreativa sidan en omgång nu för tiden...

Skriv dagbok

Ring en vän. I dagens nätbaserade vardag glömmer man lätt att telefonen faktiskt funkar till och... ringa med!

Vad är det med värmen?

Ut på lunchen och fönstershoppa lite på plushuset, en galleria här i Avesta för nytillkomna läsare. Man kan ju alltid hitta något fränt och köpa när löningen kommer.

Men va fan är det med värmen i gallerior?! Vill dom att man ska shoppa eller fly till närmaste nödutgång på grund av syrebrist och svettattacker efter en kvart eller? Jag blir tokig... man hinner gå igenom två affärer och så håller jag på och svettas ihjäl tamefasen. Det slår aldrig fel heller. Varmt, varmt och varmt.

Nej hörrni, sänk värmen så kanske man blir sugen på och talla lite mer på kläder och prylar...

Premiär.

Morgonen vaknar och jag öppnar ögonen. Stapplar ut i köket med håret på ända och tittar ut, dimmigt som sjutton. Ser jävligt kallt ut om du frågar mig, muttrar jag med halva ögat fortfarande stängt.

Efter snabbfrukost (får ta det där med långfrukost när jag inte behöver lika mycket sömn tror jag) är det dags och dra iväg på morgonkröken för och ta nya bilen till bildoktorn aka bilbesiktningen. Kliver utanför dörren... solen lyckas ta sig igenom diset och morgonen blir på något vis drömsk och lite mystisk. Frisk och klar luft.

Men, jag är fortfarande förkyld och det är lite hostigt. Känner mig kulen, så jag vänder på klacken och norpar åt mig något värmande åt huvudet från hatthyllan. Japp, idag fick det bli mösspremiär. Najs.

Vad fan ska vi äta?

Ok... dagen före löning. Vad äter man när det enda som skymtar i plånkan är en tjuga? Ärligt talat så finns det faktiskt en hel del. Jag har levt studentliv och spararliv vid många olika tillfällen och vet att det finns mkt gött och laga bara man är liiite kreativ och har fantasin påslagen.

Här kommer enkla och billiga recept som är superbilliga, bara och laga!

Vitlökspotatis i panna

Medelstora potatisar
smör till stekning
vitlök efter sug och smak

Skala och skär medelstora potatisar i klyftor på längden
Koka klyftorna i lättsaltat vatten 3-4 minuter och låt sedan klyftorna rinna av väl.
Stek sen klyftorna i en rymlig stekpanna i lite smör (det går åt mycket mindre när klyftorna kokats lite först).
Skaka runt stekpanna eller vänd potatisbitarna så och då. Det brukar ta ca 15 minuter att få dem färdiga.
Pressa över ett par vitlöksklyftor sista minuterna och stek potatisklyftorna färdiga.
Salta och peppra lätt och servera denna himmelskt goda vitlökspotatis till det mesta eller bara som den är med ketchup!

Italiensk tonfiskröra
1 Gul lök
Vitlöksklyfta
1 burk Tonfisk i olja
1 burk Krossade tomater
1 tsk Salt
nypa Svartpeppar
Svarta oliver (ta bort om det inte passar)

Finhacka löken och vitlöksklyftan. Låt oljan från Tonfiskburken rinna av i en låg vid panna. Fräs löken i oljan. Tillsätt krossade tomater och låt puttra i fem min. Smaka av med basilika, salt och svartpeppar. Tillsätt tonfisken och oliverna. Servera till pasta eller ris. Jättelätt och har man ingen olja hemma får man det ju på köpet i tonfiskburken!


Enkel makaronilåda  1 portion, bara och dubbla vid fler

60 g Korv eller köttrester
en halv Gul lök
Kokta (snabb)makaroner
1 Ägg
1 dl Mjölk
Salt Svartpeppar

Fräs köttet + lök i teflonpanna (har du vanlig stekpanna så lägg till 1 tsk flytande margarin). Blanda med makaronerna och häll i en smord ugnsfast form. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll över makaroniblandningen. In i ugnen i 225°C i ca 30 minuter.

Min egen tomatsås
1 burk krossade tomater (gärna någon smak)
2 vitlökar
1 liten gul lök
En skvätt olja eller margarin, ta vad som finns
lite chili (behövs inte men ger lite hetta)
2 msk tomatpuré
lite torkad oregano eller liknande som man har hemma
salt/örtsalt, svartpeppar
En liten nypa curry (ger faktiskt god smak när den inte tar över)

Hacka löken och fräs i en kastrull med olja/smör. Tillsätt krossade tomater och puré, låt puttra ett par minuter. Rör om då och då. Tillsätt alla kryddor och låt koka ihop. Passar jättebra till både pasta och som sås mellan lasagneplattor. Lyxa till det med riven ost om det finns hemma!

Livets små guldkorn.

Äntligen är höstkvällarna här! Tända lite ljus längs badkarskanten, tappa upp ett hett skumbad som doftar underbara och somriga persikor, ladda upp med en god bok och iskallt vatten.
Efter lite meditation och filosoferande med huvudet lutande mot den nya och mjuka nackkudden, ta fram en uppfriskande ansiktsmask som värmer hela ansiktet och under tiden skrubba kroppen från topp till tå och läsa några rader ur boken i ljusets sken.

Snacka om att jag känner mig som en ny människa!

Här låg jag i morse och tidigare på dagen samt kvällen med hosta och förkylning som kändes som om den satt sig på hjärnbalken tamefan. Där låg jag med arbetsplikten pockandes och det dåliga samvetet nafsande i örsnibben och funderade hur jag skulle orka jobba i morgon. Men efter den första hemspa-kvällen tror jag inte längre att det ska bli några problem!

I morgon ska jag stiga upp i god tid, oavsett väder, äta en god frukost med lite hett te och läsa morgontidningen.... lyssna på P4 som surrrar i bakgrunden och så sakteliga känna hur jag vaknar till liv. Jag VET att jag kommer vara piggare i morgon när jag vaknar. Jag måste bara bestämma mig för att det ska bli så.


urbanliving.se
En sådan här fick jag i gulligt rosa av min vän Emilia när jag fyllde år,
bland massa andra roliga spagrejer som jag bara älskar!


Karriär inom det militära kanske?

Gjorde ett klockrent personlighetstest som stämde väl in måste jag säga. Blev lite förvånad, och förbannad för att det blev så rätt. Mysko reaktion, jag vet. Men så var det i alla fall. Ta dig tid och göra testet så kanske du också kan bli förvånad och förbannad med mig. Check it out: http://se.41q.com/

Följande person är jag, på gott och ont:


Din personlighetstyp:

Praktiskt lagda, traditionella och välorganiserade. Fysiskt aktiva. Ointresserade av teoretiska frågor om de inte ser en praktisk tillämpning. Besitter en klar bild av hur saker och ting ska vara. Lojala. Arbetar hårt. Ofta ledare, med mycket god organisationsförmåga. “Goda medborgare” som värdesätter trygghet och lugn.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Militärer, affärsföreståndare, chefer, poliser, domare, ekonomichefer, lärare, säljare, regeringstjänstemän, försäkringsagenter, vårdchefer, handels- och tekniklärare.

 

Giiiiiiiv akt!


Pics.

Visst finns det lite visuals från kryssarbåten men hänvisar till min bilddagbok: http://hongistos.bilddagboken.se/
Klicka på dagens datum, då detta blogginlägg skapades.

Mycket nöje kära vänner!



Findricka på en kryssningsbåt. Gotta lööve gin.

På böljorna de blå.

Då var ännu en födelsedag till ända. Den firades halva veckan kändes det som och ändå så fyllde jag bara 28 bast. Men jag gillar att fylla år, lite uppmärksamhet har väl ingen dött av liksom.
Familjen kom på lite förskottsfika på måndagen eftersom vi på tisdagen drog iväg till sthlm för och kliva ombord på Birka paradise för ett dygn framåt, tillsammans med mina holabaloovänner och bästisar när det blåser som mest; Sara, Anna och Norrbo. Magnus var ju också med förstås eftersom det är av honom jag fått kryssningen i födelsedagspresent!

Dygnet spenderades bland annat med spankulering inne på taxfree och lite välkomstöl på pacific club med massa prat och lättsam frågesport som det så fint stod i kryssningsprogrammet. Så klart skulle vi hoppa på det! Perfekt start på resan. Glada i hågen tyckte vi att vi minsann skulle vinna. Gjorde vi det? Nä. Skit samma, vi hade roligt i alla fall.

Lite dusch, lite förfest i hytten med högljudda skålningar, öl, turkisk peppar-shots, gindrink... ja, ni fattar. Det snålades inte på alkoholen. Födelsedag en gång om året och då får jag bli precis hur full jag vill. Höll mig på benen duktig som jag är, och vi intog supé på Four seasons. Väldigt spända och exalterade intogs den goda maten tillsammans med lite mer skålningar i gött vin, paketöppning och anekdoter mellan tuggorna. Vid det här laget börjar vinet göra sig påmind i de blossande kinderna. Jag åt anka. Mycket spännande och överraskande upplevelse.

Lite mer fest i hytten och kvällen avslutades med diskodans i ett par timmar, galna skratt och pizzaslice i vickningsbaren. Now i am so happy. Trött, go och nöjd stupade jag i säng i går bara för att vakna ännu tröttare. Och så skulle jag börja två timmar tidigare än normalt i dag. Great.

Hur känns det?

Passerat midnatt ser jag nu, och det är officiellt min födelsedag. Ett år äldre, 28 år. Bast. Jordsnurr. I feel no different. Yee well, grattis till mig då.

Hemmets lugna vrå.

I Sverige, Dalarna, Avesta i skrivande stund. Jag nyser, mindre kul. Nytt jobb där jag med mycket säkerhet kommer att få stanna minst ett år, mer kul! Jag har också skrivkramp, det suger! Snacka om en crashcourse i nya jobbet och på tre röda kasta sig ut i arbetet som multireporter* igen. Kan inte påstå att jag blev rädd direkt, mer fokuserad.

Men innan jag vet ordet av sitter jag där med fingrarna som fastfrusna på tangentbordet och bara stirrar som värsta globögat och den ökända prestationsångesten har gjort sig till känna.
Men även det här ska väl passera hoppas jag, vill tro att det här är en övergångsperiod och att jag om en månad agerar årets murvel. Det är ett helsike och bara ha redigerat den senaste tiden faktiskt, man utvecklar en liten social fobi och kanske rentav blir lite folkskygg. Om inte folkilsk, men så långt ska det väl inte gå hoppas jag. Minus dessa tankar trivs jag ofantligt bra på nya jobbet, trevliga människor, lugnt och skönt och eget ansvar. Det är fina fisken det. Jag gillar.

Underbart också att vara hemma i Dalarna! Saknat min lilla stad så väldigt mycket. Ett gott råd till alla er där ute; Om ni är trötta på er situation eller staden ni bor i, åk iväg och jobba eller plugga på annan ort. Jag lovar, ni kommer uppskatta er fasta punkt något så otroligt mycket. Speciellt om ni har familj, vänner och kärleken som väntar. En pärs men också en viktig livserfarenhet som alla borde vara med om.

I dagsläget känner jag mig bara sådär mysig, att på söndagskvällen få joxa med middagen i köket med tända ljus på bordet och känna mig som värsta husmoran. Höra Magnus fixa med något på övervåningen för och lite senare sitta tillsammans vid bordet och käka, utan och känna att det är The last supper innan man måste dra iväg igen. Slippa ångesten och bara slappna av och planera veckan tillsammans med Mange.
Det är en ynnest mina vänner. You should try it sometime!

I morgon bär det av till stadsgårdskajen i storstan igen, där vi sen eftermiddag kliver ombord på Birka Paradise med goa vänner för och kalasa lite i ett dygn! Torde bli riktigt skoj!

*Multireporter= Skriva, fotografera, behandla bilder och redigera sitt egna material i tidningen.

Jag är Rocky.

På allmän begäran (jag visste inte att ni var så groteska där ute!) så lägger jag ut två bilder på min blåtira när den var som värst. För er som inte läst tidigare och blir smärre chockade så gör jag följande;
1) Hänvisar till inlägget nedan som heter Ska det göras ska det göras ordentligt . (Vem fan kunde tro att man drog på sig en rejäl blåtira av att slå i skallen?) 2) Jag minimerar också bilderna för att undvika chockskador av blotta åsynen, och att ni som verkligen vill zooma in på eländet kan göra det genom att klicka på bilden. Jaa, vad säger man... mycket nöje?

Tre dagar efter olyckan:

En vecka efteråt var
jag såhär "vacker":

Britney i sitt esse?

Underbart att ha fått hem sitt pick och pack till Hedemora igen! Oslagbart. Känns verkligen att jag gjorde rätt. Men jag borde verkligen sova med tanke på att jag ska infinna mig i avesta klockan åtta i morgon bitti på nya kneget.

Men jag kaaan inte sova! Klockan två kör mtv VMA´s igåg och Britney ska inviga hela spektaklet. Det kan jag bara inte missa... och med tanke på hennes megaflopp förra året när hon både vinglade, mimade och såg både förvirrad och påtänd ut så måååste hon ju göra bättre ifrån sig denna gång. Detta är ett måste och om jag så ska gäspa hela dagen i morgon så kanske det blir en highlight of the year!

Jag har alltid stöttat Britney och gillat hennes låtar och hållt tummarna för henne, och har tyckt såå synd om henne nu när hon haft det så tufft. Så kör igång nu brittan och ge oss ett framträdande vi sent glömmer. Du har det inom dig girl! You go!

Baj baj!

En jobbig parentes; Hur fan kunde jag glömma rouge när jag sminkade mig i morse? Känner mig naken. Men fan va ytlig jag låter... men är det sista dagen på jobbet så är det. Och så glömmer man det mest färgglada i fejjan. Ser väl helt blek och rädd ut (med dåligt översminkad blåtira) här sista kvällen.

Inget som någon nämner ett dyft om här på jobbet, för övrigt. Känns både skönt och lite konstigt. Tycker dom det ska bli skönt att jag slutar? Är de ledsna och försöker hålla sig för gråt? Det tror jag iofs inte men faktum kvarstår att alla är som vanligt. Ja ja, hellre det än att alla ska kramas och bli sentimentala.

I morgon tågar jag hem till dalom igen då, med resten av alla grejer som jag lär få kuska på cykeln upp på berget där hemma. Får väl se hur det går. Gäller att packa effektivt och smart.
Innan dess lämna tillbaka lånecykeln till hyresvärdinnan och GÅ till tåget sedan... alltså, jag blir lat när jag vet att jag måste gå och inte cykla. Ye ye, bara och bita i det sura äpplet och få skiten gjord. Med lite mp3 brukar det mesta lösa sig när saker och ting blir monotona.

Hej då Uppsala!

The last time.

"Hur ska vi klara oss utan dig?" sade en nöjesredaktör till mig i dag på jobbet när jag som bäst höll på att sy ihop lite sidor. Ja du, hur SKA dom klara sig utan mig? Äsch, det går nog fint. Man ska ge sig när man har flaggan i topp! I morgon gör jag sista dagen.

Jag blir alltid så jävla sentimental och vemodig inombords när det kommer till avslut. Det känns ju sådär. Har i dag lunchat sista gången med mina goda kollegor Henrik och Johanna på saluhallen. Hä va gött! lite slappt snack om ditten och datten över köttfärsbiff, sodavatten och potäter.

Och ikväll blir det torsdagspub på ett ställe här i Uppsala med jobbarkompisar, för sista gången. Därefter är planen att ta mig till före detta hyresvärdinnan och hänga lite med henne och se hur hon trivs med den nye inneboenden som flyttat in. Där vet jag dock inte om jag är och hälsar på för sista gången. Får jag som jag vill, så hälsar jag på fler gånger!

Men det är inte utan lite häng på läppen jag säger Hej dååå. För sista gången.

Allt ordnar sig.

När livet är svårt och allting tar emot, så känns det som att någon förr eller senare borde höra ens ensamma tankar och önskningar. Ens böner och desperata rop på hjälp, styrka och stöd.

Varje gång jag lyckas ta mig igenom en prövning eller ett hinder i det här vi kallar livet, och inser att jag fortfarande står upp och har överlevt, både psykiskt och fysiskt, så kan jag inte hjälpa och fundera om någon faktiskt finns där på andra sidan och lyssnar. 

Allt som oftast får jag känslan av att någon antecknar, kommer ihåg, lyssnar...men jag kan inte svara på vad det är för sorts omtanke och kärlek som står där och gömmer sig. Något är det, och jag mår bra. Nu.


I was waiting for so long
For a miracle to come
Everyone told me to be strong
Hold on and don't shed a tear


Through the darkness and good times
I knew I'd make it through
And the world thought I had it all
But I was waiting for you


Hope


I see a light in the sky
Oh, it's almost blinding me
I can't believe
I've been touched by an angel with love
Let the rain come down and wash away my tears
Let it fill my soul and drown my fears
Let it shatter the walls for a new, new sun
A new day has...come


Where it was dark now there's light
Where there was pain now there's joy
Where there was weakness, I found my strength

En skam.

Kan ju inte säga att jag mår bättre. Snarare tvärtom. Ögat eskalerar och ändrar färg som blir mörkare för var dag. Detta är pinsamt. Riktigt pinsamt. Fan för att vara på fyllan, som mestadels är roligt och skrattigt. Men passa er, när ni minst anar det kommer en trävägg farande. Tacka gud för bra och täckande smink.

Två dagar kvar på uppsalakneget, sen ska jag krångla hem alla grejer på lördag och avsluta dagen med en trevlig grannfest. Tjolahopp.


Vira blåtira.

Vaknar och känner mig allmänt svullen i fejjan. Struntar i det, går på toa. Ser mig i spegeln och måste titta både en och två gånger innan gruset försvinner ur ögonen och jag kan se klart. Jodå, en otroligt ful blå färg har uppenbarat sig på mitt vänstra öga.

Inte nog med att jag har jävligt ont och det bultar i skallen fortfarande, som pricken över i ser jag ut som vira blåtira nu också. Va häärligt och sitta på jobbet och förklara att Neej, jag har inte blivit slagen... jag har på fyllan dragit i skallen i en husvägg. Vadå pest eller kolera?

Ska det göras, ska det göras ordentligt.

Blanda lite glada södrankollegor i ett hus på landet i skäve och så lägger du till ett maffigt långbord med diverse delikatesser och röda fina kräftor. Lite sång, lite gammeldansk, lite snack, lite mer öl och blanda därefter både vitt och rött vin och som grädden på moset lite romdrink. En stark jävel dessutom. Som jag drack fort utav helvete.

Denna ekvation leder rätt in i dimman. Jodå, fröken T lyckades bli ordentligt på arslet på årets kräftskiva. Men bra mådde jag. Som fan! Glad i hågen sitter vi ute på trappan, som inte har något räcke, och tar en fyllerök medan vi pratar på om sentimentalt och mindre sentimentala grejer.
Jag inser rätt snart att jag inte ser i syne utan att det faktiskt är sambon som allaredan rullar in på gården för att hämta upp oss till stan. Jävlar va tiden gick undan minns jag att jag tänker innan jag blir överfallen.

Det blir klart för oss att vi ska åka och Min kära kollega tycker att jag förtjänar en bamsekram och i princip kastar sig/slänger sig på mig då jag inte riiktigt är helt beredd. Om ni har läst ovan så kanske ni också förstår att min balans förmodligen har och med all säkerhet sett bättre dagar, så vad blir resultatet?

Sekunderna efter kramen ramlar jag med ett huj bakåt... liksom åt sidan, med huvudet före rätt in i husfasaden. Drar i skallen på två ställen, som att dra den mot ett tvättbräde och slutligen ramlar nedför trappan. Glas krossas, folk skriker, och magnus springer iväg för och hämta något att kyla med. Vad härjar ni för? Det är luuuugnt! mumlar jag.
Men du har ju åårets buula på huvudet! Shit! ropar min kompis.
Mycket riktigt. Jag känner efter och det är som att klämma lite försiktigt på en nybakad muffins. Jag inser faran i detta börjar störtböla, får panik och börjar yra om akuten. Magnus tror dock att det går bra ändå bara jag kyler den ordentligt.

Väl hemma rumlar jag i säng. Dagen efter, ont. Ont. Ont, och lite mer ont. Vilar och tar det lugnt. Muffinsen har lagt sig men ömmar som fan. På kvällen när det återigen blir sängdags upptäcker jag blod på lakanet. Neej, det är inte det ni tror. Va fan? Jag har ju inte den tiden på månaden nuu!

Magnus undersöker låret på mig eftersom det är bortom mitt synfält och upptäcker ett 1,5 centimeters brett jack i bakre låret, lokaliserat i närheten av skinkan. Undersöker jeansen, ett lika stort och vasst jack där med massa intorkat blod.
Du lyckades alltså sätta dig på glaskrosset... konstaterar sambon med en uppgiven min.
Håll med om att man måste vara rejält packad om man inte märker att man blir huggen av en glasskärva. Äh, tur att det bara var fläsk.

RSS 2.0