De beter sig som apor i djungeln.

Ibland vet jag verkligen inte om jag föredrar sthlms uteliv än Hedemoras uteliv, på den lokala puben nere på stan, byn, samhället eller vad man nu ska säga. "stan" när nog ändå rätt bra ordval, när jag tänker efter.

Det är alltid kul att komma ner på stan och ta en sväng inne på puben för man vet precis vad man får. Samma gamla vanliga folk, och på nåt lustigt vis är det ALLTID samma person som är lika packad. Det står samma spelrävar vid black jack-bordet och ser sådär överdrivet fokuserade ut, som man gör när man är full och försöker hålla sig för skratt. Eller när man vill markera att "nu menar jag det här. På RIKTIGT". Då har man "den där blicken".

Har man TUR får man ingen som spiller över en i kampen om att ta sig fram i baren och få någon sorts uppmärksamhet av fjortisen i baren som halkat in i krogbranchen för att hans kompis kompis kusins tjej tipsade om barjobbet. Stan är liiten.
Groggarna är billiga(re) vilket är en fröjd och det finns alltid åtminstone EN som hälsar och en annan som tror att de känner en, och tycker att "vi mååste, på riktigt, träffas och fika nån dag! Faan att vi kom ifrån varann. Vad häände?" Och så tvingas man börja analysera barndomen, vilka man började umgås med i högstadiet och när veerkligen vägarna delades... och jada jada. Fucking hell, ibland funkar man bara inte ihop. Get over it! Eller, get nykter for fucks sake! Har jag tur är jag också på fyllan, och vågar avfärda denne dryga.

Och sen står det ALLTID nån utanför på nattkröken och antingen tjafsar med vakten om varför man inte får komma in efter halv två, en annan bölar med nån tjej bredvid som försöker va "snäll", nån muckar för att han blåst rök på honom eller så försöker man ragga svarttaxi hem. Alla andra går till hökargrillens korvkö. Det enda i stan som har öppet till tre på lördagar.

Var det inte lugnare i sthlm ändå? Där fick man i alla fall vara ifred, där kunde man åtminstone få ställa sig i toakön, eller i baren utan att behöva träffa på nån man kände men inte ville träffa. Bra eller dåligt? Svårt val.


Kommentarer
Postat av: Seija

Såå bra beskrivet.. inte undra på att man har tröttnat på stans uteliv =(

2007-09-18 @ 23:02:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0