Vad fan ska vi äta?

Ok... dagen före löning. Vad äter man när det enda som skymtar i plånkan är en tjuga? Ärligt talat så finns det faktiskt en hel del. Jag har levt studentliv och spararliv vid många olika tillfällen och vet att det finns mkt gött och laga bara man är liiite kreativ och har fantasin påslagen.

Här kommer enkla och billiga recept som är superbilliga, bara och laga!

Vitlökspotatis i panna

Medelstora potatisar
smör till stekning
vitlök efter sug och smak

Skala och skär medelstora potatisar i klyftor på längden
Koka klyftorna i lättsaltat vatten 3-4 minuter och låt sedan klyftorna rinna av väl.
Stek sen klyftorna i en rymlig stekpanna i lite smör (det går åt mycket mindre när klyftorna kokats lite först).
Skaka runt stekpanna eller vänd potatisbitarna så och då. Det brukar ta ca 15 minuter att få dem färdiga.
Pressa över ett par vitlöksklyftor sista minuterna och stek potatisklyftorna färdiga.
Salta och peppra lätt och servera denna himmelskt goda vitlökspotatis till det mesta eller bara som den är med ketchup!

Italiensk tonfiskröra
1 Gul lök
Vitlöksklyfta
1 burk Tonfisk i olja
1 burk Krossade tomater
1 tsk Salt
nypa Svartpeppar
Svarta oliver (ta bort om det inte passar)

Finhacka löken och vitlöksklyftan. Låt oljan från Tonfiskburken rinna av i en låg vid panna. Fräs löken i oljan. Tillsätt krossade tomater och låt puttra i fem min. Smaka av med basilika, salt och svartpeppar. Tillsätt tonfisken och oliverna. Servera till pasta eller ris. Jättelätt och har man ingen olja hemma får man det ju på köpet i tonfiskburken!


Enkel makaronilåda  1 portion, bara och dubbla vid fler

60 g Korv eller köttrester
en halv Gul lök
Kokta (snabb)makaroner
1 Ägg
1 dl Mjölk
Salt Svartpeppar

Fräs köttet + lök i teflonpanna (har du vanlig stekpanna så lägg till 1 tsk flytande margarin). Blanda med makaronerna och häll i en smord ugnsfast form. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll över makaroniblandningen. In i ugnen i 225°C i ca 30 minuter.

Min egen tomatsås
1 burk krossade tomater (gärna någon smak)
2 vitlökar
1 liten gul lök
En skvätt olja eller margarin, ta vad som finns
lite chili (behövs inte men ger lite hetta)
2 msk tomatpuré
lite torkad oregano eller liknande som man har hemma
salt/örtsalt, svartpeppar
En liten nypa curry (ger faktiskt god smak när den inte tar över)

Hacka löken och fräs i en kastrull med olja/smör. Tillsätt krossade tomater och puré, låt puttra ett par minuter. Rör om då och då. Tillsätt alla kryddor och låt koka ihop. Passar jättebra till både pasta och som sås mellan lasagneplattor. Lyxa till det med riven ost om det finns hemma!

Kommentarer
Postat av: Katarina

Vitlökspotatis, mm lät gott... ska prova det.

2008-09-24 @ 22:42:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0